Elektrotehnička i prometna škola Osijek te Ugostiteljsko-turistička škola Osijek dvije su među 25 škola u Hrvatskoj koje će sljedećih 5 godina djelovati kao regionalni centri kompetentnosti. Riječ je o projektu financiranom iz EU fondova, a njegov je cilj da se u centrima kompetentnosti, uz osnovnu djelatnost obrazovanja i učenja, obavlja i osposobljavanje i usavršavanje u segmentima koji pridonose poboljšanju kvalitete strukovnog osposobljavanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada. Tom prigodom u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održan je prezentacijski sastanak s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Koliko je zadovoljan razultatima provedbe ovoga projekta u Osječko-baranjskoj županiji i može li se očekivati njegovo proširenje rekao je Vlado Prskalo pomoćnik ministice Blaženke Divjak:

Zadovoljni smo što su među regionalne centre kompetentnosti u Hrvatskoj odabrane i dvije škole s područja Osječko-baranjske županije, istaknuo je dožupan Petar Lagator:

U oba centra u tijeku su završne pripreme prijave projekta, a ukupni planirani iznos za obje škole iznosi 90 milijuna kuna.