Građani čije je prebivalište ili stalno boravište na području Grada Vinkovaca mogu podnijeti zahtjev za izdavanje propusnice Stožeru civilne zaštite Grada Vinkovaca.

Za sve zahtjeve zaprimljene putem ON-LINE OBRASCA na civilna.zastitavk.vinkovci.hr  ili e-maila na civilna.zastitavk@vinkovci.hr NAKON 25.ožujka 2020. godine u 00:01 sati bit će izdane elektronske propusnice.

Propusnica se izdaje iz vitalnih obiteljskih razloga – skrbi o starijima ili djeci te obavljanje potrebne kupovine hrane i osnovnih potrepština.

Zahtjev se predaje slanjem e-maila na civilna.zastitavk@vinkovci.hr s sljedećim podacima:

– ime i prezime podnositelja

 

– OIB podnositelja

 

– adresu stanovanja podnositelja

 

– kontakt telefon podnositelja

 

– svrha propusnice

 

– za koje razdoblje se propusnica traži

 

– adresa i mjesto na kojoj će se  vršiti skrb o djeci ili starijima ili na koju će se dostavljati hrana i osnovne potrepštine

 

Propusnice se izdaju samo za nužne slučajeve!

Podnositelji čiji zahtjevi budu opravdani dobit će elektronsku propusnicu povratno na e-mail, koju mogu isprintati ili pokazati je na mobitelu nadležnim službama ako ih zaustave.

Propusnice se i dalje mogu zatražiti i podići u Stožeru CZ Grada Vinkovaca na adresi Bana Jelačića 1. Radi smanjenja kretanja stanovništva i izbjegavanja socijalnog kontakta preporučamo korištenje elektronskog načina.

Svi oni koji trebaju propusnicu radi obavljanja posla trebaju se obratiti svojim poslodavcima.

Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji te je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Propusnice nisu potrebne za kretanje građana unutar grada Vinkovaca i naselja Mirkovci.