Osječko-baranjska županija danas kopira jučerašnje podatke Stožera civilne zaštite. U posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom. Ukupan broj oboljelih tako je i dalje 131, već deseti dan za redom. Ukupan broj izliječenih je i dalje 109, u samoizolaciji se nalazi 16 osoba, a policija je provjerila jednu osobu u poštivanju te mjere, te je ona zatečena na prijavljenoj adresi.

Šesnaesti je dan kako Virovitičko-podravska županija nema novooboljelih od koronavirusa. Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Sjajna epidemiološka situacija nastavlja se u još dvije slavonske županije. Požeško-slavonska i dalje ima pet aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a osobe su na kućnom liječenju te nema novih slučajeva zaraze. U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe. Vukovarsko-srijemska županija i dalje je “corona free”. Već su dvadeseti dan bez novooboljelih osoba, te je tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba 40.

Ovako dobre vijesti ne stižu iz Brodsko-posavske županije. Ondje je u posljednja 24 potvrđena jedna nova osoba pozitivna na COVID- 19.Novooboljela osoba nije povezana s povratkom grupe radnika iz Švedske te se vrši epidemiološka obrada njenih kontakata. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 33, ozdravljenih je i dalje 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, sada je 17 aktivnih oboljelih osoba.