Od 164 uzorka testirana na virus Covid-19 u posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek niti jedan nije bio pozitivan, no na žalost od devet testova obavljenih u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ jedan jest. Riječ je o malom djetetu iz Gata koje je od ranije u samoizolaciji s majkom pozitivnom na koronavirus. To je već osma pozitivna osoba u ovom selu – javlja Stožer Civilne zaštite županije priopćenjem. Ukupan broj pozitivnih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133 osobe, s tim da je do sada 110 izliječeno, 14 se nalazi na kućnom liječenju, a na liječenju u KBC-u Osijek je ostao samo jedan pacijent, jer jedan je jučer upućen na kućno liječenje. Na žalost, poznato je kako je do sada je preminulo ukupno osam osoba. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u zadnja 24 sata smanjen je broj osoba u samoizolaciji, s 11 na tek osam. Goran Ivanović, načelnik Stožera Civillne zaštite Osječko-baranjske županije.

Vukovarsko-srijemska županija nema novozaraženih osoba. Štoviše, nema ih ni u bolnici. Zapravno, samo je jedna aktivna zaraza, jer od ukupno 41 oboljele osobe, 40 se oporavilo, a samo jedna osoba stoji kao zaražena.

Jednako tako 20 dana u nizu nema novih zaraza ni u Virovitičko-podravskoj županiji. Samo se dvije osobe liječe, 6 se oporavilo, a jedna je osoba preminula, od ukupno, dakle, 9 zaraza.

Deveti dan bez zaraza je i Požeško-slavonska županija. Imaju aktivnih 5 slučajeva zaraze. Četiri su osobe kod kuće, a tek jedna u bolnici. I u samoizolaciji je jednoznamenkasti broj – 4.

Iz Brodsko-posavske županije nadali smo se boljim vijestima, ali i ovo je pod kontrolom. Četiri su nova slučaja zaraze. Dvoje su povratnici iz Njemačke i dvoje iz Švedske, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Svi su srednje životne dobi i s blagim simptomima, kaže ravnatelj tamošnje bolnice Josip Samardžić.