Danas je održana 28. sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka. Njezin je karakter bio uglavnom izvještajni. Svoja izvješća danas pred vijećnicima podnosili su redom Dječji vrtići Osijek, o odgojno obrazovnom radu u prošloj godini, zatim Pučko otvoreno učilište, Hrvatskog narodno i Dječje kazalište, Gradska i sveučilišna knjižnica, Gradska galerija, Kulturni centar, Crveni križ, Agencija za obnovu osječke Tvrđe, vatrogasci, razne komunalne djelatnosti, koncesionari za dimnjake, parkiranje…

Ali, sve to odslušali su tek vijećnici vladajuće većine, jer dio oporbe, odnosno vijećnici HDZ-a napustili su sjednicu praktički na početku, a kada njihov zahtjev za uvrštavanjem Aktualnog sata u Dnevni red nije prihvaćen.

Glasovanjem prijedlog nije prošao, HDZ-ovci su otišli, a dogradonačelnik Boris Piližota veli kako ih očito nije zanimala sigurnosna situacija u gradu, kao ni cijena Dječjih vrtića, a oko kojih su, dodaje, bili prilično glasni prije nekog vremena. K tome, dodaje Piližota, vele kako su plaćeni biti na sjednici, a čini se da se to odnosi samo na aktualni sat.

Ispred HDZ-a izjavu je dao Vlatko Kopić. Za njega nema dvojbe. Aktualni sat je morao biti na dnevnom redu, jer, veli javnost ima pravo pitati i znati. To se, dodaje, nikada nije dogodilo nigdje, odbijanje točke, da je isto protivno poslovniku.

Ne želeći arbitrirati u ovom slučaju, samo ćemo dodati da na Gradskom vijeću nikada nije dosadno!