Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata utvrđeno je 98 novopozitivnih uzoraka od ukupno 297 testiranih. Najviše novih slučajeva opet dolazi s područja Osijeka, 41 osoba, a slijede Belišće s osam, Đakovo sa sedam, Donji Miholjac i Našice s po četiri te Beli Manastir s jednom novopozitivnom osobom. Općina Darda ima sedam novih slučajeva, a po četiri dolaze s područja općina Čepin i Koška, a dvije iz općina Bizovac, Erdut i Trnava. Po jednu novopozitivnu osobu ima čak deset općina, a to su Bilje, Draž, Drenje, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Marijanci, Petrijevci, Satnica Đakovačka i Magadenovac.

Od početka epidemije na području Osječko-baranjske županije oboljelo je 4.539 osoba, a do sada je izliječenih 3.071 osoba.

U KBC-u Osijek trenutno se liječe 134 COVID-pozitivna pacijenta, od kojih je 29 na respiratoru, a još 28 COVID-pacijenata liječi se u Našicama.

Nažalost, još su dva smrtna slučaja zabilježena u posljednja 24 sata. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminula su dvojica muškaraca, rođeni 1946. i 1956. godine, a uz COVID imali su i druge, teške bolesti. U samoizolaciji je 4.885 osoba, a u 15 provjera – policija nije zabilježila kršenje ove mjere

Ipak ohrabruje činjenica da se epidemiološke mjere na području županije provode sve kvalitetnije. Službenici Civilne zaštite i Državnog inspektorata tijekom vikenda proveli su ukupno 87 nadzora i otklonili nekoliko uočenih nepravilnosti. Primjetan je sve manji broj osoba na javnim okupljanjima i u objektima.

Međutim, dežurni broj hitne pomoći preopterećen je pozivima građana. Kako navode iz županijskog stožera Civilne zaštite, u posljednja 24 sata javilo se 320 građana, a većinom su imali pitanja u vezi s COVID-om 19. Kako ne bi bio ugrožen normalan rad ove hitne službe zbog zagušenosti linija, Stožer apelira na građana da za pitanja o COVID-u koriste broj 113, koji je aktivan upravo za ova pitanja. Upravo traju pripreme u županijskom Zavodu za javno zdravstvo za otvaranje još jednog centra, a koji će odgovarati upravo na takve upite.