– Ja tražim svoju mamu. Prošlo je jako puno vremena, ali to me stalno ‘kopka’, i željela bih je pronaći – naoko jednostavnu, na prvi pogled možda i prosječnom čitatelju ne osobito važnu rečenicu, napisala je jučer na društvenoj mreži Slađana Lončarević, rođ. Nikšić, uspješna Osječanka u svojim 50-tim. Pa ipak, ta je rečenica sve osim jednostavna. Krije silnu ‘prazninu’…

– Ja sam rođena 13.10.1969. Moji roditelji su otišli u Njemačku kada je meni bilo samo 2 mjeseca i ostavili me baki Mari Mandić, mom anđelu. Tamo su se ubrzo razišli. Tata se zove Josip Nikšić, a mama Janja (Mandić) Nikšić. Mama se javljala do moje 7. godine, a poslije toga joj se gubi svaki trag. Ni dan danas ne znamo je li živa ili mrtva. Bila je jedno vrijeme u Brettenu. Ako netko bilo što zna, barem gdje bi se mogla obratiti. Unaprijed svima hvala na pomoći – nizala je Slađana, dodajući kako joj je majka živjela na Josipin dvoru kod Osijeka, kako je rođena je 21.12.195. ili ’51. godine.

Njezinu je objavu podijelilo više od 1.000 ljudi spremnih pomoći na taj i kakav drugi način, a puni razumjevanja i njezine potrebe nalaženja odgovora na pitanje o majci.

Sve informacije su dobrodošle na e-mail slada.loncarevic@gmail.com.

Foto: Facebook (screenshot)