U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđeno je čak 326 pozitivnih nalaza na koronavirus, što je najveći broj zaraženih osoba u jednom danu u proteklih devet mjeseci, odnosno od pojave koronavirusa u Hrvatskoj. U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano ukupno 628uzoraka za osobe s područja Osječko-baranjske županije.

 

Novopozitivne osobe imaju prebivalište napodručju gradova (s prigradskim naseljima)Osijek (148), Đakovo (34), Valpovo (25), Belišće (22), Našice (6), Beli Manastir (8) iDonji Miholjac (4).Na području općina najviše novopozitivnih osoba ima Čepin (24), slijede Petrijevci (6), po pet Antunovac iČeminac, po četiri Bilje, Bizovac i Darda, po tri Erdut i Punitovci,po dvijeĐurđenovac, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Popovac, Semeljci iStrizivojna, a po jedna novopozitivna osoba je s područja općinaDraž, Feričanci, Jagodnjak, Podgorač, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vuka.

 

S povećanjem broja pozitivnih osoba povećava se i broj hospitaliziranih, pa je tako trenutno nabolničkom liječenjuukupno 219osoba oboljelihod COVID-19, i to 182osobeu Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 34na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je37pacijenta s tim oboljenjem.

 

U zadnja 24 satapreminulo je sedam osobazaraženih koronavirusom. U KBC-a Osijek preminule su četiri ženske osobe (iz Popovca rođena 1932. godine, iz Ivanovca rođena 1950. godine, iz Valpova rođena 1942. godine i iz Osijeka rođena 1938. godine) i dvije muške osobe (iz Batine rođen 1928. godine i iz Belog Manastira rođen 1962. godine). U Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je muška osoba iz Valpova rođena 1936. godine.

 

U samoizolaciji se na području OBŽ nalazi ukupno 1.878 osoba.

 

Policija je provela36 provjera osoba u samoizolaciji, i to 35 samoinicijativnih provjerau kojima su svi zatečeni na prijavljenoj adresi, međutim prilikom provjere dojave građana za jednu osobu iz Višnjevca utvrđeno je kršenjepropisane mjere samoizolacije.