U Kliničkom bolničkom centru Osijek OBŽu zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano178 uzoraka od kojih je 37bilo pozitivno što iznosi 20% od ukupno testiranih uzoraka i pokazuje pad broja novozaraženih na području Osječko-baranjske županije.

 

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (13),Našica (9), Belog Manastira (4), Donjeg Miholjca (3), Antunovca, Erduta i Valpova (2) teDarde i Belišća(po 1).

 

Na bolničkom liječenju nalaze se 174 osobe oboljele od COVID-19, i to 132 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je27 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 42 pacijenata s tim oboljenjem.

 

U zadnja 24 sata preminule su četiri osobepozitivne na COVID u dobi od 78 do 82 godine.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 805 osoba.

 

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili 24osobe u samoizolaciji i utvrdili su kršenje na Graničnom prijelazu Beli Manastir gdje su u prekršaju zatečene četiri osobe od koje su tri s područja Osječko-baranjske županije, odnosno dvije iz Osijeka, jedna iz Tenje i jedna iz Vukovara.Također je policija na Graničnom prijelazu Erdut prilikom provjere osobnih dokumenata i PCR testova kod četiri osobe iz Republike Srbije utvrdila krivotvoreni test te je podnijela kaznene prijave. Obavili su i 122nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Nadzor objekata tijekom proteklog vikenda vršili su i inspektori Civilne zaštite i to u 20 objekata i nisu utvrdili nepravilnosti.