U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽu zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testiran371 uzorak od kojih je 41bio pozitivan.

 

Novopozitivne osobe žive na područjugrada Osijeka s prigradskim naseljima (7),zatim gradova/općinaDonji Miholjac, Čepin i Našice (po 3),Beli Manastir, Čeminac,Đakovo,Koška i Valpovo (po 2) te Antunovac, Belišće, Bizovac, Darda, Donja Motičina, Drenje, Đurđenovac, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina, Semeljci i Vladislavci(po 1).

 

Na bolničkom liječenju nalazi se 141 osoba oboljela od COVID-19, i to 93 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 23 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 48 pacijenata s tim oboljenjem.

 

U zadnja 24 sata preminule su triCOVID pozitivne osobe u dobi od 76do81 godine.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 761 osoba.

 

Policijski službenici provjerili su 20 osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrđeno za jednu osobu iz Tenje. Obavili su i 96 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje propisane mjere.

 

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 25 nadzora provođenja epidemioloških mjera (15 u trgovačkim centrima, 6 u ugostiteljskim objektima,3 u tržnicamai1na benzinskoj postaji), a upetnadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su odmah dali nalog za njihovo otklanjanje.