U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županijeu zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je345 uzorka od kojih je 65 bilo pozitivno.

14 novopozitivnih osoba žive na područjugrada Osijeka, 12 na području Valpova, 8 Đakova i 7 na području Belišća.Po troje novopozitivnih je u Belom Manastiru, Erdutu i Dardi, a po dvoje u Donjem Miholjcu,Dražu i Kneževim Vinogradima. Po jednu novopozitivnu osobu bilježimo na području Našica, Antunovca, Gorjana, Bilja, Marijanaca, Petlovca, Popovca, Podgorača i Viljeva.

Na bolničkom liječenju nalazi se 127 osoba oboljelih od COVID-19, i to 85 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 23 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su42 pacijenata s tim oboljenjem.

 

U zadnja 24 sata preminule su dvijeCOVID pozitivne osobe, obje u dobi od 88 godina.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze803 osobe

 

Policijski službenici provjerili su 26 osoba u samoizolacijii nisu utvrdili kršenje propisane mjere. Obavili su i 106 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu također nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

 

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 41 nadzor provođenja epidemioloških mjera te ­­­­­­­­­su utvrdili ­­­­­­­­­­2 kršenja za koja su izdane upozorbe.