U Kliničkom bolničkom centru Osijeki Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županijeobrađeno je360 uzoraka od kojihje33bilopozitivno na koronavirus.

 

Devetnovopozitivnihosoba ima prebivalište na području Osijeka,po tri su s područja Đakova i Našica, po dvije Darde, Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda, Petrijevaca i Valpova, a po jednaje spodručjaBelog Manastira, Belišća, Bilja, Čepina, Drenja, Erduta, Jagodnjaka i Vladislavaca.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se44 osoba oboljelih od COVID-19, i to 34 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je14 pacijenata s tim oboljenjem.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 997 osoba.

 

Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje te mjere(na području Donjeg Miholjca). U 143nadzora ugostiteljskih objekata nije utvrđeno kršenje mjera.

 

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 47 nadzora provođenja epidemioloških mjera (28 u ugostiteljskim objektima, 15 u trgovinama te po 1 u frizerskom salonu, kladionici, mjenjačnici i pekarnici) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost i dali nalog za njeno otklanjanje.