Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 435 uzoraka od kojih je 86 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 47 naselja, a najviše (28) novopozitivnih osoba živi na području grada Osijeka, po sedam na području općine Čepin i grada Našica, po četiri na području Antunovca, Donjeg Miholjca i Đakova, po tri Čeminca, Darde i Erduta, po dvije Belog Manastira, Bilja, Bizovca i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Drenja, Đurđenovca, Ernestinova, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Koške, Marijanaca, Punitovaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca, Valpova, Viljeva i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 82 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 60 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 21 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 22 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.955 osoba.

Policijski službenici proveli su 24 provjera osoba u samoizolaciji pri čemu su utvrdili jedno kršenje te mjere (u Osijeku). Obavili su i 139 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje mjera.

Na MCGP Erdut dvije osobe (kao ulazni putnici) predočile su krivotvoreni PCR test te su protiv njih podnesene kaznene prijave.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 30 nadzora provođenja epidemioloških mjera (14 u ugostiteljskim objektima, 8 u trgovačkim centrima, 3 u prodavaonicama, 2 u vjerskim objektima i po 1 u kladionici, ljekarni i ustanovio) pri čemu su utvrdili dvije nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.