U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽu zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županijeobrađeno je225 uzoraka od kojihje41biopozitivan na koronavirus.

 

Najviše (11)novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim šest na području Našica,četiri na području Belišća, tri na području Bilja, po dvijena područjuBelog Manastira, Čeminca, Čepina i Erduta,a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Darde, Đakova, Kneževih Vinograda, Semeljaca, Šodolovaca, Valpova i Vuke.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se77 osoba oboljelih od COVID-19, i to 54 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je23 pacijenta s tim oboljenjem.

 

Preminulo je šest osoba pozitivnih na koronavirus u dobi od 59 do 84godine.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.305 osoba.

 

Policijski službenici proveli su32provjereosoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Osijeku). Obavili su i 102 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili jedno kršenje;zatekli su više osoba u zatvorenom dijelu jednog ugostiteljskog objekta u Valpovu. Protiv vlasnika slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu.