U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽu zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 363 uzorka od kojih je 53bilo pozitivno na koronavirus.

 

Novopozitivne osobe imajuprebivalište na području 30 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (24) na području grada Osijeka,zatim sedamna području Đakova, po dvijena područjuBelog Manastira, Čepina, Darde, Erduta, Trnave i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područjaAntunovca, Belišća, Bizovca, Čeminca, Kneževih Vinograda, Našica, Petlovca, Semeljaca, Strizivojne i Šodolovaca.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se 115 osobakoje su oboljele od COVID-19, i to 83 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 32pacijenta s tim oboljenjem.

 

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 68godina.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi1.141osoba.

 

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili četiri kršenja. Naime, na MCGP Duboševica za dvoje rumunjskih državljana i jednu švedsku državljanku te na MCGP Erdut za jednog državljanina Srbije provjerom je utvrđeno da su prekršili odredbe Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti jer nisu na vrijeme napustili RH (tranzit). Izdanisu im prekršajni nalozi.

 

Obavili su i 186 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

 

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 32 nadzora provođenja epidemioloških mjera (17 u ugostiteljskim objektima, 11 u prodavaonicama i 4 u trgovačkim centrima), a nisu utvrdili nepravilnosti.