U Kliničkom bolničkom centru Osijeki Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 348 uzoraka od kojih je 75bilo pozitivno na koronavirus.

 

Najviše (35)novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka,zatim 10 na području Đakova, tri na području Čeminca i Našica, po dvije osobe su s područjaBelišća, Belog Manastira, Čeminca, Kneževih Vinograda, Trnave i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područjaAntunovca, Bizovca, Draža, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Feričanaca, Jagodnjaka, Koške, Petlovca, Petrijevaca, Strizivojne i Viškovaca.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se 127 osobakoje su oboljele od COVID-19, i to 97 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 26 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30pacijenata s tim oboljenjem.

 

Preminule su triosobe koje subile pozitivne na koronavirus u dobi od 81, 89 i 92 godine.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi1.317osoba.

 

Policijski službenici proveli su 14 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Osijeku), dok u 122nadzora ugostiteljskih objekatanisu utvrdili kršenja.

 

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 19 nadzora provođenja epidemioloških mjera (8 u ugostiteljskim objektima,5 u prodavaonicama, 3u tvrtkama te po jedan u pekarnici, kladionici i mesnici),a nisu utvrdili nepravilnosti.