U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 289 uzoraka od kojih je 76 bilo pozitivno na koronavirus.

 

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 43 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (15) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, zatim sedam izNašica, pet iz Čepina,po četiri iz Belišća, Bizovca i Darde,po tri Belog Manastira,Donjeg Miholjca, Đakova,Đurđenovca i Koške,po dvije osobe su s područjaErduta, Čeminca, Donje Motičine, Petlovca, Petrijevaca i Valpova,a po jedna novopozitivna osoba je s područjaBilja, Ernestinova, Feričanaca, Gorjana, Kneževa, Podgorača, Punitovaca, Semeljaca, Šodolovaca i Vladislavaca.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se 135 osoba koja su oboljele od COVID-19, i to 101 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 26 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 34 pacijenata s tim oboljenjem.

 

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 68 i 74 godine.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.510 osoba.

 

Policijski službenici proveli su 12 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja,oba u Osijeku. Obavili su i 168 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.O drugih postupanja, policija priopćava da je 24. travnja u 17.00 sati na nogometnoj utakmici u Belišće zatečeno 130 gledatelja, što je suprotno odluci Nacionalnog stožera CZ  te protiv pravne i odgovorne osobe (kluba i predsjednika kluba) slijedi podnošenje obavijesti o počinjenom prekršaju, kažnjivom po Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.