U Kliničkom bolničkom centru Osijeku zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 213 uzoraka od kojih je 51bio pozitivan na koronavirus.

 

Najviše (19)novopozitivnih je spodručjagrada Osijeka,pets područja grada Našica, po četiriBelog Manastira i Kneževih Vinograda, po dvije osobe su s područjaČeminca, Donjeg Miholjca i Valpova,a po jedna novopozitivna osoba je s područjaAntunovca, Belišća, Čepina, Darde, Đakova, Đurđenovca, Ernestinova, Koške, Marijanaca, Petlovca, Semeljaca, Trnave i Vladislavaca.

 

Na bolničkom liječenju nalaze se 142 osobe koje su oboljele od COVID-19, i to 107 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 28 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je35pacijenata s tim oboljenjem.

 

Preminulo je petosoba koje subile pozitivne na koronavirus u dobi od 52 do 84 godine.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi1.246osobe.

 

Policijski službenici proveli su 17 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili jedno kršenje, i to  na PGP Dalj gdje je zatečena državljanka Srbije koje nije poštivala propisano vrijeme za tranzit kroz Republiku Hrvatsku. Obavili su i 133nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

 

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 208 nadzora provođenja epidemioloških mjera (137 u ugostiteljskim objektima, 34 u trgovačkim centrima, 8 u prodavaonicama, 6 u uslužnim djelatnostima, 5 u pekarnicama, četiri na benzinskim crpka, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti.