„Osijeku treba snažno vodstvo, volja, odlučnost i ljubav prema gradu, ustrajnost, energičnost i znanje. Vrijeme je za novo lice – pravo lice Grada!“ naveo je Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka prilikom predstavljanja programa i užeg stručnog tima. Mlinarević navodi kako je svjestan da je preduvjet za bolju budućnost Osječana promjena vlasti i modela upravljanja gradom.

Na predstavljanju su kandidati za zamjenike gradonačelnika, Jesenka Ricl i Petar KopunovićLegetin predstavili 10 prioritetnih programskih aktivnosti  s kojima zajedno planiraju započeti rad u Gradskoj upravi po preuzimanju dužnosti:

  • Pokretanje gospodarstva i nova radna mjesta,
  • Pomoć mladim obiteljima pri rješavanju stambenog pitanja,
  • Potpore za djecu,
  • Obnova i izgradnja vrtića i osnovnih škola,
  • Planska izgradnja Osijeka,
  • Briga za umirovljenike i hrvatske branitelje,
  • Širenje tramvajske i prometne mreže,
  • Ulaganje u sport, kulturu, turizam i sigurnost,
  • Novo kupalište Copacabana, te
  • Sustavno rješenje problema komaraca.

 

Osim Mlinarevića, Legetina i Ricl na sveobuhvatnom programu surađivalo je 50tak  stručnjaka, ujedno i građana Osijeka kako bi svaki pojedini dio plana bio kvalitetno razrađen i predstavljen. Zajednička vizija suradnika i programskih aktivnosti obuhvaćena je u nekoliko ključnih područja djelovanja:

  • gospodarstvo i EU fondovi,
  • energetika, komunalni sektor i zaštita okoliša,
  • prostorno i strategijsko planiranje i lokalna samouprava,
  • obrazovanje, sport, kultura, mladi i demografija te
  • zdravstvo, branitelji, umirovljenici i socijalna skrb.

Mlinarević je ovom prigodom predstavio i uži stručni tim za gospodarstvo – Krešimira Bubala i Miroslava Šimića, za upravljanje ljudskim resursima – ŽeljkaPožegu, za sigurnost i sport – Tomislava Bilandžića, za suradnju s organizacijama civilnog društva, prevenciju ovisnosti i socijalno poduzetništvo – TomislavaMišetića te zaskrb o hrvatskim braniteljima i suradnju s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata – MarkaJonjića.

Nazočnima se obratio i Krešimir Bubalo, nositelj liste Gradskog vijeća Domovinski pokret, koji je ovom prigodom izrazio zadovoljstvo i čestitao svima na timskom radu te je uvjereno izjavio kako se nalazi u pobjedničkom timu koji ima pravo lice grada.

Cjelokupni program uskoro će se bit dostupan na mrežnoj stranici www.gradosijek.domovinskipokret.hr

 

 

Kratki životopisi članova užeg stručnog tima:

Petar KopunovićLegetinmagistar teologije, trenutno zaposlen u  radiElektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek.Od 2019. bio je gradski vijećnik Grada Osijeka te predsjednik kluba vijećnika Mosta, a odnedavno je i koordinator Mosta za grad Osijek.Pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja bio je član Radne skupine za Katolički vjeronauk tijekom provođenja cjelovite kurikularne reforme, mentor u savjetničkim posjetima, član radne skupine za videolekcije.Bio je sudionik različitih projektnih aktivnosti od kojih se izdvajaju “Sigurnost djece na internetu” tijekom kojeg je u suradnji pet škola izrađen školski kurikulum o sigurnom korištenju interneta ;; zatim sudionik projekta “Ja raSTEM” – Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini, i projekta “UZBRDO” – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo, koji  je provodio Nansen dijalog centar u partnerstvu s udrugom ISKRA waldorfska inicijativa i 10 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Udrugom za rad s mladima Breza.

Jesenka Ricl magistra je umjetnosti i univerzitetska specijalistica ekonomije. Laureatkinja je EUNIC Fellowship programa za kulturne menadžere. Trenutno je zaposlena u Muzeju Slavonije na mjestu voditeljice Odjela edukacije i promidžbe, a u razdoblju od 2018. do 2020. obnašala je funkciju zamjenice ravnatelja. Proteklih godina uspješno realizira međunarodne projekte financirane iz programa Europske unije. Predsjednica je Hrvatskog društva kulturnog turizma, a u privatnom se sektoru bavi savjetodavnim, edukativnim i razvojnim projektima u području kulture, turizma, kulturnog poduzetništva i kreativne ekonomije. Sudjelovala je u izradi Strategije i akcijskog plana upravljanja osječkom Tvrđom te turističkog portfelja temeljenog na židovskoj kulturnoj baštini Osijeka, ali i Plana edukativno turističkih aktivnosti i Plana komunikacije Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Krešimir Bubalo magistar je ekonomije, član predsjedništva „Domovinskog pokreta“, dragovoljac Domovinskog rata, bankar, bivši osječki gradonačelnik, bivši župan Osječko-baranjske županije i bivši saborski zastupnik, dobitnik rektorove nagrade, proglašen najboljim financijskim direktorom u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu od strane konzultantsko- revizorske tvrtke „Deloitte“, danas je predsjednik Uprave jedne od najboljih tvrtki u Republici Hrvatskoj.

Miroslav Šimić, diplomirani je pravnik, jedan je od osnivača i član Glavnog odbora „Mosta“, dva puta je izabran u Hrvatski sabor gdje je bio predsjednik kluba zastupnika „Mosta“ i član odbora za gospodarstvo u dva mandata, tri puta je izabran za vijećnika Gradskog vijeća grada Osijeka čiji je bio i predsjednik kraće razdoblje, bio je član skupštine Osječko-baranjske županije, radno iskustvo stjecao je u velikim domaćim i međunarodnim kompanijama, posljednjih 20 godina radi na različitim rukovodećim pozicijama, prošao je niz poslovnih školovanja, u ovom trenutku direktor je jednog od najvećih osječkih poduzeća iz prehrambeno-prerađivačke industrije s više od 350 zaposlenih.

Prof.dr.sc. Željko Požega, nestranačka je osoba, radi kao redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, ali je isto tako i profesor na niz drugih fakulteta u Republici Hrvatskoj, temeljno područje kojim se bavi u teoriji i praksi je upravljanje ljudima, predavač je na više od stotinu tečajeva, seminara ili radionica iz područja upravljanja ljudima održanim u raznim gradovima, institucijama, poduzećima ili udrugama, kao član tima sudjelovao je u izradi višestrategija razvoja gradova, a u prošlom sazivu gradskog vijeća grada Osijeka obnašao je funkciju predsjednika Vijeća.

Tomislav Bilandžić, diplomirani je kriminalista i sveučilišni specijalist kaznenog prava, nestranačka je osoba, dragovoljac je Domovinskog rata, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza, član skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora i Izvršnog odbora zajednice športskih udruga grada Osijeka, umirovljeni je djelatnik MUP-a RH koji je duži niz godina obnašao razne rukovodne funkcije u policijskoj upravi Osječko-baranjskoj, za osobit doprinos u radu Vijeća za prevenciju grada Osijeka 2010. godine uručeno mu je javno priznanje „Pečat Grada Osijeka“.

Tomislav Mišetić, nestranačka je osoba, dragovoljac je Domovinskog rata, od 2003. predsjednik je udruge za borbu protiv ovisnosti „Ne-ovisnost“ koja pod njegovim vodstvom postaje organizacija civilnog društva prepoznatljiva u Republici Hrvatskoj, ali i u Europi po inovativnom pristupu rješavanja problema ovisnosti, bio je član Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga, a kao član stručne radne skupine sudjelovao je u donošenju Nacionalne strategije za suzbijanje zlouporabe droga od 2012. do 2017. godine, upravitelj je socijalnezadruge „Neos“ , a od 2018. godine predsjedava udrugom „Hoćemo-za bolji Osijek“.

Marko Jonjić, nestranačka je osoba, dragovoljac je Domovinskog rata od 15.10.1990. godine, za vrijeme Domovinskog rata bio je pripadnik pričuvnog sastava policije, Zbora narodne garde i Hrvatske vojske, 23.11.1991. godine u Tenjskom Antunovcu bio je teško ranjen, a nakon provedene rehabilitacije vratio se na bojište te preuzeo funkciju načelnika tehničke službe 160. Osječke brigade, a potom zapovijedanje 5. Domobranskom pukovnijom, 1994. godine umirovljen je u činu brigadira Hrvatske vojske kao 80% ratni vojni invalid.