U Kliničkom bolničkom centru Osijeki Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 342 uzorka od kojih je 48bilo pozitivno na koronavirus.

 

Deset novopozitivnihosoba ima prebivalište napodručjugrada Osijeka,zatim po četiri na području gradova Đakovo i Našice,po tri su s područjaBelišća i Donjeg Miholjca,podvije osobe su s područjaBelog Manastira, Bizovca, Čepina, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Podgorača, Popovca,Semeljaca, Strizivojne i Valpova,a po jedna novopozitivna osoba je s područjaKoške, Petlovca, Petrijevaca i Trnave.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se 138 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 110 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 33 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je28pacijenata s tim oboljenjem.

 

Preminule su triosobe koje subile pozitivne na koronavirus u dobi od 62, 74 i 85 godina.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi1.544osoba.

 

Policijski službenici proveli su14 provjera osoba u samoizolaciji. Od toga su tri provjere provedene po dojavi građana i tada su utvrđena dva kršenja (u Batini i Osijeku), dok u 11 samoinicijativnih provjera nije utvrđeno kršenje. Obavili su i 107nadzora ugostiteljskih objekatai nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

 

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su16nadzora provođenja epidemioloških mjera (3u ugostiteljskim objektima,9u prodavaonicama,2 pekarnici te po jedan u kladionici i gospodarskom subjektu), anisu utvrdili nepravilnosti.