Na područje Grada Osijeka neprekidno dolaze komarci s netretiranih područja, stoga je gradonačelnik Ivan Radić donio odluku da se nastavi s intenzivnim tretmanima njihovog suzbijanja. Stoga će iduća tri dana Grad Osijek, temeljem preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, provesti tretmane suzbijanja komaraca sa zemlje i iz zraka, i to na području cijeloga Grada, odnosno na površini od oko 8000 hektara. Također, u  utorak 15. svibnja, na području Sarvaša i Nemetina između 19 i 22 sata istovremeno će se provoditi tretmani i sa zemlje i iz zraka.

Tretmani iz zraka nastavit će se i sutra, na području Višnjevca i Josipovca na 1.200 hektara površine te na istoj tolikoj površini u samom gradu Osijeku.

Sukladno zakonskim propisima avionski tretmani provode se iznad zelenog pojasa, dok se u naseljenim područjima mogu provoditi samo tretmani sa zemlje. Pčelari trebaju zatvoriti svoje košnice, a građani izbjegavati nepotrebno izlaganje insekticidu. Osobito oprezni trebaju biti vozači kod nailaska na dimnu zavjesu.