Dominik Škorjanc, član Atletskog kluba Slavonija-Žito na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke u Tallinnu (Estonija) osvojio je brončanu medalju na 400 m s preponama. Dionicu je istrčao za 51,78, 1,08 sporije od pobjednika utrke Turčina Berkea Akçama.

U polufinale se direktno plasirao istrčavši u kvalifikacijskoj utrci 52,78, dok je za finale istrčao izvrsnih 51,39 sekundi.
Dominik Škorjanc jedini je od 12 hrvatskih predstavnika na ovom EP-u stao na postolje za medalje. Uspjeh je tim veći što u AK „Slavonija-Žito“ europska juniorska medalja nije došla punih 55 godina, dok je, u disciplini 400m s preponama, ovo prva, povijesna medalja.

U Tallinn je otputovao u odličnoj formi, s rezultatima na razini najboljih europskih preponaša u svom uzrastu. Prije nepuna dva tjedna na Juniorskom prvenstvu Hrvatske istrčao je 400 m s preponama za 51.25 sekundi, popravivši osobni rekord za sekundu i pol. To je i peti najbrži rezultat svih vremena u Hrvatskoj u apsolutnoj konkurenciji te peti ovogodišnji u Europi u njegovu uzrastu.

Osječki je junior (u rujnu će napuniti 18 godina) na Državnom prvenstvu u Čakovcu osvojio tri zlata (400 m, 400 m prepone, 4×100 m) i srebro (4×400 m), ovog je proljeća postao i seniorski državni prvak na 400 m s preponama. Nakon Tallina, u kolovozu će u Keniji sudjelovati i na Svjetskom prvenstvu.