Kao što je jučer najavio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje od danas hrvatski građani mogu u ljekarnama diljem Hrvatske, pa tako i u Ljekarnama srce – Ljekarnama Osječko-baranjske županije, preuzeti EU digitalnu COVID potvrdu.

Potvrda se može preuzeti u tiskanom obliku ili poslati putem e-maila.
Dovoljno je predočiti iskaznicu za zdravstveno osiguranje ili osobnu iskaznicu na osnovu koje će ljekarnik upisom OIB-a u web aplikaciju preuzeti COVID potvrdu.
EU digitalna COVID potvrda može se izdati nakon što je osoba cijepljena prvom ili objema dozama cjepiva protiv bolesti COVID-19. Negativni PCR ili brzi antigenski test i preboljene bolesti COVID-19 također su jedan od preduvjeta za izdavanje COVID potvrde.
“Uključivanje ljekarni u proces imunizacije stanovništva značajno doprinosi dostupnosti cijepljenja što u konačnici pridonosi većem broju cijepljenog stanovništva. Vjerujemo da je ovim iskorakom hrvatskim građanima olakšan pristup COVID potvrdama koje predstavljaju administrativni dokument i služe kao dodatno sredstvo za slobodno kretanje unutar država članica Europske unije”, ističe se u obavijesti iz Ljekarna srce.