Osječki Gradski prijevoz putnika potpisao je danas ugovor za izvođenje elektromonterskih i građevinskih radova s tvrtkama Končar-Inženjering za energetiku i transport te Colas Rail Hrvatska. Time započinje realizacija projekta ,,Modernizacije tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka”.

Riječ je o radovima vrijednim gotovo 58 milijuna kuna kojim će se obnoviti kontaktna tramvajska mreža u duljini 9,5 kilometara, podzemna kabelska mreža, dvije postojeće ispravljačke stanice, te izgraditi jedna nova.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić pojasnio je kako su ovi radovi preduvjet za realizaciju  mega projekta modernizacije javnog gradskog prijevoza vrijednog 267 milijuna kuna, od čega 200 milijuna kuna dolazi iz EU fondova, a ostatak osiguravaju Grad Osijek i Vlada Republike Hrvatske. Ministrica Nataša Tramišak naglasila je da200 milijuna kuna dolazi iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020., i to kroz suradnju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH. Dodala je kako Osijek može računati na europski novac i u daljnjoj realizaciji projekta.  Mario Šapina, direktor gradske tvrtke GPP Osijek, potvrdio je kako su ovi radovi uvod u sljedeću fazu projekta modernizacije tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka, odnosno nabavku niskopodnih tramvaja.

Svečanome potpisivanju Ugovora nazočili su i predsjednik Uprave Končar-inženjeringa za energetiku i transport Željko Tukša, predstavnik tvrtke Colas Rail Hrvatska Andrzej Jerzy Popielski, predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marinko Ajduk te zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić.