Tradicionalno, uoči uskrsnih blagdana, u dnevnom boravku za umirovljenike u Županijskoj ulici održan je sportsko-rekreativni turnir u organizaciji Udruge „Aktivni umirovljenici Osijek“.

 

Prema riječima predsjednice Udruge Jelene Dodig, tijekom tri dana natjecalo se 66 osoba i to u belotu, pikadu i visećem kuglanju.

Dodig je izjavila kako je umirovljenička zajednica u ovom dijelu grada iznimno aktivna te se svakodnevno druži u ovom dnevnom boravku od 9 do 12 sati, a tijekom poslijepodneva na rasporedu budu brojne zanimljive radionice. Naglasila je i kako svaki dan dolazi između 20 i 25 osoba u prijepodnevnim satima koji vrijeme provode čitajući novine, igrajući društvene igre te općenito u međusobnom razgovoru. Dodala je i kako među umirovljenicima ima puno samaca tako da se udruga organizira na način da se svi brinu  jedni o drugima, pomažu si i na taj način održavaju socijalnu uključenost članova.

 

Pobjednicima rekreativnog turnira, medalje je uručio zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin koji im se ujedno obratio povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

Vulin je rekao kako pohvaljuje aktivnosti umirovljenika i umirovljeničkih druga koje rade zaista kvalitetno, a što se može i vidjeti u dnevnom boravku ove udruge gdje se osjeti odlična atmosfera. Izjavio je i kako je ovo bila prilika da zajedno razgovaraju, razmijenjuju dojmove o svemu onom što radi ova Udruga te da se čuju potrebe naših umirovljenika kako bi se zajedničkim snagama radilo na tome da se poboljša kvaliteta njihova života. Na kraju je naglasio i kako je ovo jedan od dobrih primjera za to, a u sljedećem razdoblju je rekao da će se dodatno uložiti u dnevne boravke umirovljenika, što je za ljude koji ovdje borave iznimno značajno jer će im boravak u ovom prostoru učiniti još ugodnijim.