Udruga za razvoj zajednice Kreaktiva provodi niz aktivnosti u sklopu čak dva Erasmus+ projekta: „Keys in my pocket“ i „KreaktivaciJA“.

Grad Osijek i lokacije u OBŽ posjetit će više od 100 sudionika iz Italije, Španjolske, Grčke, Portugala, Bugarske, Rumunjske i otoka Curacao (Karibi) te naravno naše županije i Osijeka.

Aktivnosti u sklopu projekta održat će se od petka, 15. do nedjelje, 24. travnja.
Ukratko o projektima

KreaktivaciJA!
Osnovni cilj jest pružiti čak 60 mladih osoba iz Hrvatske, Portugala, Rumunjske, Bugarske i dalekih Kariba (otok Curacao) prostor za učenje o kulturi, svemu što nas kroz kulturu spaja, ali i po čemu smo posebni i različiti. Učit će se kroz gastronomiju, sve vidove umjetnosti i aktivnosti u zajednici.

Tijekom razmjene održat će se radionice s ciljem istraživanja i razumijevanja koncepata i vidova naše te tuđe kulture kao i različitih vidova učenja i prenošenja znanja o kulturi. Kroz prilagođene aktivnosti sudionici će imati prilike istraživati vlastite stavove, pretpostavke, potvrđivati ih, ali i uspoređivati s mladima iz druge zemlje te na taj način proširiti vlastite vidike. Potonje će im omogućiti daljnji rast i razvoj.

Keys in my pocket!
U ovom projektu sudjeluje 45 osoba iz Rumunjske, Bugarske, Italije, Španjolske, Grčke i Hrvatske u kojima je zaposlenost mladih do 30 godina među najnižima u EU. Zapošljivost je uz povećanje svjesnosti o važnosti cjeloživotnog učenja i kontinuiranog napretka na svim područjima ljudskog djelovanja od iznimnog je značenja za naše zajednice i društvo u cjelini.

 

Cilj projekta jest raditi na povećanju vještina mladih te stvoriti poticajno okruženje u kojem sudionici mogu koristiti alate i elemente neformalnog obrazovanja u svrhu svog osobnog i profesionalnog razvoja kako bi povećali svoje šanse za integraciju na tržište rada.