Na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, postavljeno je Najveće osječko gnijezdo na lijevoj obali Drave. Uskrsno gnijezdo, postavljeno pokraj osječkog ZOO vrta, površine je 200 četvornih metarara za čiju je izradu utrošeno 2,5 tone slame i sijena.

Programu i otvorenju uskrsnog gnijezda nazočio je i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin koji se družio s Osječanima na desnoj obali Drave te je, tom prilikom, istaknuo kako kako mu je iznimno drago što se i ove godine nastavlja tradicija Najvećeg uskrsnog gnijezda u Osijeku. Naglasio je i kako je još važnije da je cjelokupni uskrsni program okupio velik broj njegovih sugrađanki i sugrađana, a tome je svakako doprinijelo i lijepo vrijeme koje je osunčalo Uskrsni ponedjeljak u Osijeku.

Prigodni uskrsni program ZOO vrta pobudio je veliki interes građana, a najmlađi posjetitelji mogli su sudjelovati u hranjenju životinja kuhanim jajima. Tom prilikom je i uskrsni zeko darivao djecu slatkišima.

Direktor osječkog UNIKOM-a Igor Pandžić rekao je kako je Uskrsni ponedjeljak inače najposjećeniji dan u Zoološkom vrtu. Istaknuo je kako su za djecu pripremili čokoladna jaja, ali i simbolično hranjenje kuhanim jajima onih životinja koje to inače jedu poput vidri, čimpanzi i rakuna. Pandžić je najavio i skori dolazak novih životinjskih vrsta u osječki ZOO.

Kako bi se i simbolički spojile lijeva i desna obala Drave kompa je besplatno vozila građane s jedne na drugu stranu obale.