Gradonačelnik Ivan Radić zajedno sa suradnicima obišao je u ponedjeljak obnovljenu Ulicu Ivana Filipovića i kanal Petruš u Višnjevcu. Riječ je o ulici u kojoj su nogostupi i cesta vapili za obnovom, a oborinska odvodnja gotovo da i nije postojala. Ti su problemi sada otklonjeni zahvaljujući investiciji od 850.000 kuna.

– Rekonstruirani su nogostup i cesta u dužini od 550 metara. Uređena je i oborinska odvodnja. Mislim da stanovnici Višnjevca, posebno ove ulice mogu biti zadovoljni kako je Unikom izveo radove– rekao je gradonačelnik Radić.

Slične probleme dijelila je i Ulica Nikole Šubića Zrinskog gdje je, osim nogostupa i oborinske odvodnje, zbog dotrajalosti bilo nužno rekonstruirati i propust preko kanala Petruš. Radovevrijedne oko 2,5 milijuna kuna izvela je tvrtka Osijek-Koteks, dok je za rekonstrukciju nogostupa i oborinske odvodnje u ovoj ulici izdvojeno dodatnih 125.000 kuna.

– Osluškujemo inicijative i probleme naših sugrađana na terenu, u dogovoru i suradnji s vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora kojima smo ove godine osigurali veća sredstva– kazao je gradonačelnik, zahvalivši Vijeću Mjesnog odbora Višnjevac na proaktivnom djelovanju.

– Rezultati u Višnjevcu se vide. Samo danas ovdje imamo ulaganje od preko tri milijuna kuna, a planiramo i dalje ulagati u Višnjevac. Sanirat ćemo nogostup u Strossmayerovoj i u Ulici Ante Starčevića. Također ćemo izgraditi javnu rasvjetu u Prolazima iz Ulice bana Josipa Jelačića do Ulice Josipa Kozarca, kao i iz Ulice Ivane Brlić Mažuranić do Ulice Matije Petra Katančića. Javnu rasvjetu dobit će i izletište Stara Drava. Uredit ćemo i nogometno igralište NK Višnjevac – dodao je gradonačelnik.

Uz gradonačelnika Radića obilasku završenih radova nazočili su i direktor Unikoma Igor Pandžić, pročelnik za komunalno gospodarstvo Antonio Lozančić i predsjednik Mjesnog odbora Višnjevac Mirko Ivković.

Zahvalivši gradonačelniku na realiziranim investicijama, Ivković je rekao kako su ulaganja u Višnjevacnikad veća.

– Projekti su pripremljeni, postoji razumijevanje za nas kao sugrađane i naše potrebe. Ova ulica je prva išla u cjelovitu rekonstrukciju,zato što je kod izgradnje osnovne školei dječjeg vrtića zaista bila uništena. Mještani su tražili obnovu dugi niz godina, konačno je došla na red. Zacijevljenje kanala Petruš također jebilo nužno, tu je bilo nekoliko prometnih nezgoda. Sad je to impozantna građevina, a protočnost kanala zadovoljavajuća. I kod ostalih investicija očekujemo cjelovit pristup, ovo je ogledan primjerak kako treba raditi – zaključio je Ivković.