• Home
  • / Events
  • / Otvoreni četvrtak na Filozofskom fakultetu u Osijeku

14/10/2021

Otvoreni četvrtak na Filozofskom fakultetu u Osijeku

Event info

Date: 14/10/2021

Razgovorom s Daliborom Matanićem o filmu i društvu 14. listopada svečano će biti otvoren 10. ciklus Otvorenog četvrtka, kojim Filozofski fakultet u Osijeku nastoji popularizirati znanost .

Vrijeme i mjesto održavanja također su isti – jednom mjesečno, odnosno četvrtkom, u učionici 54 (II. kat) s početkom u 18 sati na Filozofskom fakultetu Osijek (Lorenza Jägera 9). U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i novih epidemioloških mjera program će se nastaviti održavati preko Zooma, što je uspješno ostvareno u prošlom ciklusu. Sva će predavanja biti posljednji četvrtak u mjesecu, dok će se predavanje u prosincu održati ranije zbog božićnih i novogodišnjih blagdana. Ulaz je na sva događanja slobodan.
Deseti ciklus Otvorenog četvrtka odvijat će se od listopada 2021. do svibnja 2022. i bit će obogaćen novim sadržajima. Organizatori posebno ističu dvije tribine: u studenom o izazovima urbanizacijskom razvoju Osijeka, a u ožujku tribinu o rodnim politikama u Hrvatskoj.
Posjetitelji predavanja moći će slušati predavanja posvećena nizu tema – od neologizama, starih vjerovanja do novosti u istraživanju ovladavanja stranim jezicima, (ne)uspjeha jugoslavenske diplomacije i prvomajskih proslava.