Anna Jurković

Anna, Ana s dva N, Anana , Ana na kvadrat ili kako god je vama lakše dobila je svoje ime koje se piše “Anna” 1994. u Njemačkoj. Rodila se u Freudenstadtu, valjda je zato uvijek nasmijana ( Freude = radost ). Sretna je ona i kad joj je dan skrojen po njezinom užitku. Dobar ritam, talijanska ili baranjska (ljuta) hrana, dobro društvo i čašica vina je sve što mladoj Anni za osmijeh treba. Ljuta je jedino onda kada joj netko „ukrade”malo hrane s tanjura.
Od 7. godine sanja kazališne daske, pa je tako ostvarila svoj san kada je diplomirala glumu i lutkarstvo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ubrzo je kazališne daske zamijenila radijskim mikrofonom, jer spoj glazbe i glume otkriva još jednu njezinu ljubav, a to su mjuzikli. Jednako kao gledanje filmova voli i čitanje knjiga. Osim toga u slobodno vrijeme voli pjevati, naročito pod tušem. Njezino izmišljeno radno mjesto bila bi „brbljaonica”, jer rijetko kada ostane bez teksta. Kada nije u Slavoniji, može ju se naći na moru, jer najviše voli upijati sunce i udisati morski zrak.

Kroz život ju vodi izreka:” Vrijeme koje si utrošio na svoju ružu, učinilo ju je toliko značajnom.”, stoga ona svoje vrijeme voli provoditi s vama svakim radnim danom od 10 do 14 sati na Slavonskom radiju.