U Kliničkom bolničkom centru Osijeku zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županijeobrađeno je120 uzoraka od kojihje23bilopozitivno na koronavirus.

 

Četirinovopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvijena područjuBilja, Čepina, Đakova, Kneževih Vinograda, Marijanaca i Našica,a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Belišća, Donje Motičine, Petlovca, Podgorača, Semeljaca i Valpova.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se86 osoba oboljelih od COVID-19, i to 61 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je25 pacijenata s tim oboljenjem.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.074osoba.

 

Policijski službenici proveli su13provjeraosoba u samoizolacijite utvrdili jedno kršenje, i to na Graničnom prijelazu Duboševicagdje je došao jedan državljanin RH komu je izrečena mjera samoizolacije. Uručen mu je prekršajni nalog.

 

Obavili su i 145 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili jedno kršenje;zatekli su više osoba bez maski i uz konzumiranje pića u zatvorenom dijelu ugostiteljskog objekta u Osijeku. Zbog počinjenog prekršaja protiv vlasnika slijedi prijava Državnom inspektoratu, a gostima je zbog nenošenja zaštitnih maski izdano upozorenje.