Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je SAD i ostvarila tako prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. U 2. kolu Kauboji su pobijedili 40-22 i popravili dojam iz prve utakmice kad su bili nokautirani od Egipta s devet golova razlike. Evo kako je utakmicu prokomentirao izbornik Hrvoje Horvat.
– Bitna nam je ovakva utakmica za samopouzdanje, veseli nas visoka pobjeda i da smo se razigrali te da su pali olovni utezi s ruku i nogu. Obrana je bila pokretljiva, gusta, to je pratio i naš golman, a automatski pada pritisak na napad koji je bio lepršaviji i s pozitivnim dojmom gledamo prema naprijed – rekao je Horvat te se osvrnuo i na Maroko.
– Bez obzira na poraz od SAD-a smatram da je Maroko konkretnija i čvršća reprezentacija. Respektiramo svakog, pripremit ćemo se i moramo odraditi još jednu ovakvu utakmicu – zaključio je Horvat.
Salve kritika na igru Kauboja bilo je nakon poraza od Egipta. Iskusni Igor Karačić ponudio je svoje mišljenje o ovoj reprezentaciji.
– Ne mislim da je to baš tako iako to rezultati pokazuju u zadnje vrijeme. Mislim da imamo lijepu budućnost, dobre igrače i odlične trenere. Neke kockice se moraju posložiti i s našim talentiranim igračima smatram da imamo svijetlu budućnost – najefikasniji na ovom susretu bio je upravo Karačić s osam zgoditaka, šest je dodao Šarac, a pet golova je postigao Glavaš. Ukupno 13 obrana imali su naši vratari. Egipat je lako s 30-19 svladao Maroko s kojim Hrvatska igra u utorak u 20:30 sati, a stanje u našoj skupini G je ovakvo: Egipat je vodeći s četiri, Hrvatska i SAD imaju po dva, a Maroko je bez bodova.