U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽu zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županijeobrađeno je303 uzorka od kojihje88bilopozitivno na koronavirus.

 

Najviše (31)novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim osam na području Đakova, po pet BelogManastira, Čepina i Erduta, po četiri na područjuDonjeg Miholjca i Našica,po tri na području Kneževih Vinograda i Satnice Đakovačke,po dvijena području Bilja, Čeminca, Darde,Punitovaca, Trnave i Valpova,a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Đurđenovca, Gorjana, Petrijevaca, Podgorača, Semeljaca iStrizivojne.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se100 osoba oboljelih od COVID-19, i to 71 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je29 pacijenta s tim oboljenjem.

 

Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 77i 86 godina.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.551osoba.

 

Policijski službenici proveli su 21provjeruosoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (uOsijeku). Obavili su i 140 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja. Od drugih postupanja bilježi se da je kao ulazni putnik u Hrvatsku na MCGP Erdut doputovao državljanin BiH te tijekom granične kontrole predočio krivotvoreni PCR SARS-COV-2 test, za što je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.