U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽu zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 357 uzoraka od kojih je 45bilo pozitivno na koronavirus.

 

Najviše (12) novopozitivnih osoba ima prebivalište napodručjugrada Osijeka,zatimčetiri na području Belog Manastira, po tri na području Đakova i Našica,po dvije osobe su s područjaČepina, Darde, Donjeg Miholjca, Popovca i Valpova,a po jedna novopozitivna osoba je s područjaAntunovca, Belišća, Draža, Đurđenovca, Kneževih Vinograda, Marijanaca, Magadenovca, Petlovca, Punitovaca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Trnave i Vladislavaca.

 

Na bolničkom liječenju nalazi se 131 osobaoboljela od COVID-19, i to 103 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 30 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je28pacijenata s tim oboljenjem.

 

Preminulo je sedamosoba koje subile pozitivne na koronavirus u dobi od 57 do 89 godina.

 

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi1.200osoba.

 

Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili jedno kršenje. Naime, na MCGP Erdut kao ulazni putnik s djetetom je doputovao hrvatski državljanin koji je tijekom granične kontrole predočio krivotvorene PCR testove za sebe i dijete, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava. Obavili su i 135 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.