Danas, 29. rujna 2021., župan Ivan Anušić potpisao je ugovor za izvođenje građevinskih radova na modernizaciji tramvajske pruge i tramvajskih stajališta za Grad Osijek. Župan je istaknuo kako je ovaj ugovor vrlo važan i kako će doprinjeti kvaliteti života svih koji žive u Osijeku i onih koji dolaze u Osijek, te se osvrnuo i na povijest osječkog tramvaja.

Župan je rekao i kako je ova kompletna modernizacija tramvajske pruge najveći projekt u vezi tramvajskog prijevoza u Osijeku od samog početka gradskog prijevoza, te se zahvalio svima koji sudjeluju u istom.

Gradonačelinik Osijeka, Ivan Radić, rekao je kako je sve ovo dio jednog mega projekta vezanog za promet na području grada Osijeka u vrijednosti od 267 milijuna kuna. 200 milijuna kuna financiraju fondovi EU, dok ostatak novca osigurava vlada RH i Grad Osijek.

Radić ističe kako Osijek želi biti prvi grad koji ima moderan, siguran, udobar i osobama s invaliditetom dostupan javni gradski prijevoz, od niskopodnih tramvaja do modernih novih autobusa.

Direktor GPP-a, Mario Šapina, osvrnuo se i na izvođača radova bez kojeg ovaj projekt ne bi bio ostvariv.

Istaknuli su kako je ovaj pojekt nužan i važan za realizaciju kupnje novih niskopodnih tramvaja koji će građanima pružiti bolju uslugu gradskog prijevoza, smanjiti zagađenje okoliša, te dovesti GPP na bolju razinu.