Osijek je proslavio svoj 235. rođendan, u spomen na datum kada je više tadašnjih naselja spojeno u jedinstvenu cjelinu. Vrhunac proslave Dana grada bila je svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj je nazočio i predsjednik Vlade, Andrej Plenković:

Gradonačelnik Ivan Radić:

Župan Ivan Anušić podsjetio je na dosad ostvareno u sklopu projekta „Slavonija“, a dotaknuo se i aktualne pandemijske teme.

Dodijeljena su posebna priznanja i nagrade, između ostalog vlasniku tvrtke MONO Denisu Sušcu, potom članovima sastava „Dinamiti“, dramskoj umjetnici Sandri Lončarić, a nagradu za životno djelo dobio je bivši gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Osim toga, povodom obilježavanja današnjeg dana Nexe grupa Gradu je darovala dizalicu, koja će biti smještena uz rijeku Dravu podno KBC-a. Dizalica će služiti kao spomenik industrijskoj baštini te vidikovac.

Proslavom Dana grada u Parku kralja Tomislava službeno je otvoreno i osječko Adventiranje, a u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici predstavljena je knjiga „Osijek gradonačelnika Vjekoslava Hengla“, autorice Anamarije Lukić. Otvoreno je i više izložbi na razne teme u više gradskih galerija.