Osječki jesenski sajam zasigurno je prvi znak dolaska jeseni u našem gradu. Ovogodišnji 24. po redu održava se na osječkom Pampasu od 1. do 3. listopada 2021. godine. Sajamska priredba programski obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, ekologiju s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja, a više o organizaciji samog sajma, na današnjoj konferenciji za medije, rekao je direktor sajma Alen Vukašinović.

Vukašinović ističe još jednu posebnost ovogodišnjeg Osječkog jesenskog sajma, a to je Sajam antikviteta koji će se održati u sklopu spomenutog, te kako će i na njemu izlagati dodatnih 100 izlagača, što nas dovodi do brojke od 300 ljudi koji će ponuditi svoje proizvode posjetiteljima. Također, predsjednik Gradskog vijeća Osijeka, Vladimir Ham, rekao je kako je iznimno ponosan na veliki odaziv izlagača, kako domaćih tako i stranih, te istaknuo dugogodišnju međunarodnu suradnju s Mađarskom na Osječkom jesenskom sajmu.

Od četiri tematske cjeline koje će biti održane u sklopu ovogodišnjeg jesenskog sajma, dvije su pod pokroviteljstvom Osječko – baranjske županije, a to su osma izložba ženskog poduzetništva i peta izložba braniteljskog poduzetništva. Više o tome rekla je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko – baranjske županije, Ivana Katavić Milardović.

Na današnjoj konferenciji za medije govorio je i predsjednik Županijske komore Osijek, koji se osvrnuo i na 26. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, u organizaciji HGK ŽK Osijek, koje će se također održati u sklopu sajma.

Zadnje su se osvrnuli na to kako po naputku stožera, izlagači i posjetitelji moraju imati covid potvrde kako bi mogli sudjelovati u zatvorenom dijelu Osječkog jesenskog sajma, dok onaj otvoreni dio stoji svima na raspolaganju.